آيا كشيدن دندان در ماه اول باعث سقط جنين مي شود؟
كشيدن دندان در ماه اول بارداري معمولا توسط متخصصين زنان و زايمان توصيه نميشود. در حقيقت اين متخصصين در اكثر مواقع به بيماران توصيه ميكنند به هيچ عنوان در چنين بازهاي براي دريافت خدمات دندانپزشكي و حتي كشيدن دندان اقدامي نكنند.
اما آيا از نظر دندانپزشكان نيز چنين موضوعي امكانپذير است؟ با توجه به محدوديتهايي كه مادران باردار در مصرف داروهاي مختلف دارند، چگونه بايد درد دندان را در اين دوران مديريت كرد؟ آيا باقي ماندن دندان با عفونت زياد در دهان مادر براي جنين مشكلي ايجاد نميكند؟ در ادامه همراه ما باشيد تا به اين دغدغه شما پاسخ دهيم.
آيا كشيدن دندان در ماه اول باعث سقط جنين مي شود؟
با توجه به تاكيداتي كه متخصصين زنان و زايمان در مورد عوارض كشيدن دندان در ماه اول بارداري ميكنند، بيماران اين تصور را دارند كه اگر در چنين شرايطي دندان خود را بكشند سبب سقط جنين خواهد شد. اين عارضه يك مشكل نسبتا نادر است و نبايد تصور كنيد همواره چنين موردي اتفاق خواهد افتاد.
درست است كه در سه ماهه اول ريسك درمان براي جنين بالاتر است، اما هميشه چنين چيزي صدق نميكند. با توجه به تشكيل ارگانهاي مختلف جنين، ممكن است استفاده از داروهاي مختلف روي رشد وي و بروز اختلالاتي موثر باشد. با اين حال در برخي از شرايط كشيدن دندان ضروري است.
كشيدن دندان در ماه اول بارداري چه زماني انجام مي شود؟
در برخي از شرايط كشيدن دندان حتي در ماه اول هم ضروري است. به عنوان مثال گاهي مادر با آبسه بزرگي مراجعه ميكند كه يكي از شرايط اورژانس محسوب ميشود. در حقيقت اگر براي چنين بيماري كار درماني انجام نشود، فرد با مشكلات بسيار پيچيدهتر مواجه خواهد شد.
در چنين شرايطي دندانپزشك توصيه ميكند دندان بيمار كشيده شود. دقت كنيد كه اگر آبسه و عفونت زيادي وجود داشته باشد، ضرر آن به مراتب بيشتر از كارهايي نظير كشيدن خواهد بود. صرفا ممكن است از داروي متفاوتي براي بيحسي در طول پروسه كشيدن كمك گرفته شود.
بهترين زمان براي كشيدن دندان در بارداري
اگر بيمار براي كشيدن دندان در ماه اول بارداري به دندانپزشك مراجعه نمايد و شرايط حادي نداشته باشد، بيمار توصيه خواهد كرد تا سه ماهه اول صبر كند. اين بازه بهترين و مطمئنترين دورهاي است كه حتي متخصصين زنان و زايمان نيز اجازه انجام كار دندانپزشكي را به ميدهند.
اگر دندان را در ماه اول بارداري نكشيم، چه كار بايد كرد؟
براي اينكه بتوان درد و عفونت دندان را تا حدي مديريت كرد، توصيه خواهد شد از داروهاي مناسب و ايمن استفاده كنيد. به عنوان مثال ممكن است براي تسكين درد از استامينوفن كمك گرفته شود. البته بايد دقت شود كه در اولين فرصت و در سه ماهه سوم حتما براي كشيدن اقدام لازم را انجام دهيد.
براي آنتي بيوتيك نيز دندانپزشك ممكن است داروهايي را به بيمار پيشنهاد كند. در اكثر مواقع از داروهاي ايمني استفاده ميشود كه تاثيري روي جنين نگذارد.
كشيدن دندان در ماه آخر بارداري
تا به اينجاي كار در مورد كشيدن دندان در ماه اول بارداري صحبت كرديم. اما اگر مادر بخواهد در ماه آخر براي دريافت اين خدمات اقدام كند، آيا باز هم براي جنين مشكلي خواهد داشت؟ نكته جالب توجه آن است كه در سه ماهه آخر هيچ خطري در پروسه كشيدن جنين را تهديد نميكند.
اما باز هم دندانپزشكان ممكن است كشيدن دندان را در اين بازه به تعويق بيندازند. اين موضوع بيشتر به دليل شرايط خاص بدن خود مادر است. در حقيقت ممكن است برخي از مشكلات براي مادر ايجاد شود كه زايمان زودرس را به همراه دارد.
جمعبندي
كشيدن دندان در ماه اول بارداري در صورتي كه به درستي انجام شود، بسيار نادر است كه سقط جنين را به دنبال آورد. با اين حال به دليل ريسكي كه براي انجام خدمات دندانپزشكي در سه ماهه اول مطرح ميشود، ترجيح بر آن است كه تا سه ماهه سوم صبر كنند. در شرايطي كه چنين امكاني فراهم نباشد، دندانپزشك در همين بازه نيز كار كشيدن را انجام خواهد داد.
برچسب: كشيدن دندان, سقط جنين با كشيدن دندان, آيا كشيدن دندان باعث سقط جنين مي شود؟, عوارض كشيدن دندان در ماه اول بارداري,،