fara fara .

fara

چه زماني بايد دندان شكسته را كشيد؟

كشيدن دندان شكسته يكي از آخرين گزينه‌هاي درماني است كه براي چنين شرايطي مطرح مي‌شود. در حقيقت زماني كه دندان شكسته ديگر قابليت ترميم و نگهداري را نداشته باشد، دندانپزشك به بيمار توصيه مي‌كند آن را از دهان خارج كند. كشيدن دندان‌هاي شكسته ممكن است با پيچيدگي‌هايي همراه باشد.

اما چه زماني بايد دندان شكسته را كشيد؟ مراحل كشيدن آن به چه صورت است؟ آيا مي‌توان با روش عادي چنين دنداني را از دهان خارج كرد يا نياز به جراحي دارد؟ در ادامه مقاله بررسي بيشتري در مورد اين سوالات انجام خواهيم داد.

چه زماني بايد دندان شكسته را كشيد؟

كشيدن دندان شكسته در شرايط مختلف مي‌تواند براي بيمار انجام شود. در ادامه برخي از شرايطي كه دندان شكسته نياز به كشيدن دارد را بررسي مي‌كنيم:

  • اگر بيمار توانايي مالي براي ترميم دندان را نداشته باشد، ممكن است دندانپزشك كار كشيدن آن را تقبل كند. با اين حال اكثر دندانپزشكان توصيه مي‌كنند براي نگهداري آن اقدام كند.
  • اگر صرفا ريشه در دهان باقي بماند و نتوان روي آن روكش سوار كرد، مطمئنا ديگر قابليت نگهداري نخواهد داشت.
  • گاهي دندان به گونه‌اي مي‌شكند كه خط شكستگي حتي تا زير استخوان مي‌رود. در چنين مواردي اگر امكان انجام جراحي CL نباشد، دندانپزشك دندان را خارج خواهد كرد.
  • در برخي از مواقع دندان شكسته در موقعيتي قرار دارد كه كار را براي ترميم و بازسازي آن مشكل مي‌كند. به عنوان مثال دندان عقل اگر دچار شكستگي شود، كشيدن آن بيشتر از نگهداريش توصيه خواهد شد.

مراحل كشيدن ريشه دندان شكسته

نحوه كشيدن ريشه دندان شكسته به اين صورت است كه ابتدا از طريق تصوير راديوگرافي مناسب وضعيت آن مورد بررسي قرار مي‌گيرد. در ادامه دندانپزشك از طريق سرنگ تزريق، ماده بي‌حسي را با كمك تكنيك مناسب تزريق مي‌كند. سپس با كمك يك الواتور ريشه دندان از استخوان جدا و تقريبا شل مي‌شود.

در مرحله بعدي دندانپزشك با يك نيروي مناسب ريشه دندان را از استخوان خارج مي‌كند. اگر ريشه دندان به گونه‌اي شكسته باشد كه امكان گرفتن آن با فورسپس فراهم باشد، حتي ممكن است در مرحله آخر ازز چنين ابزاري نيز كمك گرفته شود. نكته مهم آن است كه كشيدن دندان شكسته در برخي از مواقع نياز به جراحي دارد.

آيا كشيدن دندان شكسته نياز به جراحي دارد؟

اين موضوع به وضعيت دندان شكسته بر مي‌گردد. اگر ريشه دندان به گونه‌اي شكسته باشد كه قسمتي از آن لب به لب استخوان يا بالاي آن باشد، مي‌توان حتي با فورسپس مناسب ريشه را گرفت. همچنين اگر چند ميلي‌متر بين استخوان و ريشه فاصله باشد، الواتور براي خارج كردن آن گزينه مناسبي خواهد بود.

در غير اين صورت دندانپزشك هيچ دسترسي به ريشه دندان نخواهد داشت. از اين رو نياز است تا بافت لثه و استخوان روي آن كنار رود. به همين علت از تكنيك‌هاي مختلف جراحي براي چنين هدفي كمك مي‌گيرند.

عوارض نكشيدن ريشه دندان شكسته

گاهي اوقات بيماران به علت نياز به جراحي يا هر دليل ديگري از كشيدن دندان شكسته ترس دارند. به همين علت ممكن است نسبت به آن اقدامي انجام ندهند. اين در حالي است كه نكشيدن آن با عوارضي همراه خواهد بود. يكي از مهم‌ترين عوارض، درد شديد و طولاني مدت است.

به علاوه ممكن است پس از مدتي اطراف دندان كيست تشكيل شود. اين كيست در صورت باقي ماندن حتي مي‌تواند قسمت اعظمي از استخوان را درگير خود كند. به همين علت توصيه مي‌شود به خصوص در موارد وجود عفونت، حتما نسبت به كشيدن آن اقدام كنيد.

سوالات متداول

  1. آيا باقي گذاشتن ريشه دندان شكسته مشكل‌زا است؟

در صورتي كه وجود عفونت تاييد شود، مي‌تواند مشكلات بسياري را ايجاد كند.

  1. آيا هميشه براي كشيدن دندان شكسته نياز به جراحي است؟

خير، در بسياري از مواقع بدون نياز به جراحي خارج  مي‌شود.

جمع‌بندي

كشيدن دندان شكسته با روش معمولي و حتي جراحي قابل انجام است. در بسياري از بيماران امكان خارج‌سازي آن بدون جراحي وجود خواهد داشت. اما در برخي از موارد به دليل عدم دسترسي كافي به دندان يا ريشه آن، نياز به جراحي است. با اين وجود اسم جراحي نبايد شما را نسبت به انجام درمان دچار ترس و اضطراب كند. چنين جراحي نسبت به عمل‌هاي بزرگ با پيچيدگي كم‌تري همراه است.


برچسب: كشيدن دندان شكسته, كشيدن ريشه دندان شكسته, نحوه كشيدن ريشه دندان شكسته, زمان كشيدن دندان شكسته, مراحل كشيدن دندان شكسته.،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۵۸:۰۹ توسط:fara موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :